BESPLATNA DOSTAVA NA KUPOVINU PREKO 1.500,00 din

Gunamino

IDEALNO IZBALANSIRANA
KOMBINACIJA AMINOKISELINA

8 esencijalnih aminokiselina

Karakteristike Gunamino Formule

GUNAMINO FORMULA je dodatak ishrani sa 8 esencijalnih aminokiselina. Sadržane su u idealnom kvantitativnom i kvalitativnom odnosu specijalno formulisanom za ljude.

AMINOKISELINE Gunamino Formule su ekstrahovane iz biljaka kroz procese fermentacije i one su ultra  prečišćene i kristalizovane.

UNIKATNOST koktela aminokiselina leži u specijalnom odnosu između 8 esencijalnih aminokiselina i to je jedini odnos koji je sposoban da obezbedi njihovu punu apsorpciju i njihov u iskoristljivost putem anabolizma.

KLINIČKA BEZBEDNOST Gunamino Formule zagarantovana je kroz njihov aminokiselinski profil zahvaljujući veoma niskom procentu aminokiselina koji slede put katabolizma.

 • absorbuje se za samo nekoliko minuta a bez opterećenja digestivnog trakta
 • ne proizvodi viškove azota pa tako nema opterećenja bubrega i jetre
 • obezbeđuje najvišu proteinsku vrednost u poređenju sa bilo kojom hranom, bez težine volumena

Gunamino Formula u DIJETETICI

Gunamino Formula nudi specijalne mogućnosti u DIJETETICI. Predstavlja značajnu podršku u redukciji telesnih masnih naslaga,“neguje“ normalnu telesnu masu i istovremeno obezbeđuje minimalan kalorijski unos.

Ispunjavanje zahteva da se postigne smanjenje telesne težine (kada se energetski balans preokrene ka negativnom) perfektno je ostvaren sa Gunamino Formulom koje obezbedjuju nisko kalorični dijetni režim. Ovo će naterati organizam da troši  masnoće telesne mase kao izvor energije. Uprkos tome one predupređjuju da telo troši normalnu telesnu masu, jer se normalna telesna masa održava prehranom sa specijalnom i izbalansiranom kombinacijom aminokiselina iz ovoga preparata.

ZA ZDRAVO MRŠAVLJENE sa Gunamino Formulom BEZ LUTANJA UNAOKOLO

 • Redukcija masnih naslaga
 • Zatezanje tela
 • Smanjenje osećaja gladi
 • Zaštita normalne telesne mase
 • Bez yo-yo efekta dijete

SamograničavajućI metabolizam

Kako bi bili sigurni da ce doci do optimalne sinteze proteina u organizmu 8 aminokiselina moraju se uneti istovremeno u idealno izbalansiranom kvalitativnom i kvantitativnom odnosu. Bilo kakav unutarćelijski deficit jedne ili više aminokiselina sprečava iskorišćavanje ostalih aminokiselina sto dovodi do redukcije sinteze proteina u organizmu.

Specijalni balans između aminokiselina u Gunamino Formuli, specifičan za ljudski organizam nagoveštava činjenicu da one neće pretrpeti proces deaminacija koja se dešava kada čak i samo jedna od aminokiselina ne obezbeđuje izbalansiran kvantitavni odnos u poređenju sa ostalima

Preovlađujući anabolizam

 • Optimalna sinteza proteina
 • Minimum rezidua azota
 • Nema opterećenja bubrega
 • Minimalan kalorijski unos

Preovlađujući katabolizam

 • Proizvodnja energije
 • Transformacija i akumulacija aminokiselinau formi masti ili glikogena
 • Proizvodnja suvišnog azota

Dužina trajanja dijetnog programa varira u skladu sa individualnim potrebama.

Trajanje preporučenog programa dijete sa Gunamino formulom je najmanje dve nedelje u kombinaciji sa dnevnim fizičkim aktivnostima.

Doručak
5 tableta Gunamino formule
Možete izabrati između: biljnih čajeva, ječma, čaja, kafe.
500 g svežeg voća (isključujući banane)

Jutarnja užina
1 đus
1 svež voćni smuti

Ručak
200-250g ribe ili belog mesa
500-700g svežeg voća ili povrća
(sa umerenom količinom maslinovog ulja)

Večera
5 tableta Gunamino formule
500 – 700 svežeg voća ili povrća
(sa umerenom količinom maslinovog ulja)

Sport i kalorije

Tabela pokazuje broj utrošenih kalorija na sat pri različitim fizičkim aktivnostima u toku dijetnog programa sa Gunamino formulom. Preporučuju se zdrave i svakodnevne sportske aktivnosti. Energetski balans se rapidno može preokrenuti ka negativnom pri velikom kalorijskom unosu u toku sportskih aktivnosti.

Džoging – 900
Maraton – 700
Skijanje – 500
Skvoš – 500
Fitness – 500
Tenis – 440
Intezivni Fitness – 400
Bodi bilding – 400
Aerobik – 400
Fudbal – 400
Ples – 350
Plivanje (400 m/h) – 300
Lagani fitnes – 250
Golf – 250
Bicikl (10 km) – 210

Dijetni program sa Gunamino formulombi trebalo da bude naznačen kao indikativan, kao što bi trebalo da bude i individualizovan u skladu sa potrebama i karakteristikama pacijenta kao i prema njegovoj/njenoj kliničkoj istoriji.

Pod striktnim medicinskim nadzorom je takođe moguće zameniti 2-3 glavna obroka.

Klinička ishrana

Na polju kliničke ishrane Gunamino Formula zauzima istaknutu poziciju u primarnoj prevenciji i kao dopunski tretman za mnoge bolesti a naročito kod onih hroničnih i degenerativnih.

Specijalne karakteristike Gunamino Formule nude optimalne nutritivne uslove kod hroničnih i slabih pacijenata.

Ovaj preparat garantuje:

 • Optimalnu i rapidnu apsorpciju u digestivnom sistemu (bez dodatnog  opterećenja)
 • Redukovanu proizvodnju suvišnog azota (bez ikakvog opterećenja bubrega)
 • Redukciju kataboličkih procesa, redukciju potrošnjeproteina (hormona, ci tokina, neuropeptida, ali i mišićne i koštane mase)
 • Maksimizaciju sinteze proteina (ključni benefit za vitalnost pacijenta)

Anemija
Korišćenje Gunamino Formule obezbeđuje prikladnu podršku strukturi proteina hemo grupe hemoglobina.

Iritabilni kolon
Korišćenje Gunamino Formula obezbeđuje dijetnu kontrolu koja rezultira redukcijom unosa hrane i njenom eliminacijom.

Malnutricija
Kod nedovoljnog ili neadekvatnog unosa hrane Gunamino Formula dopušta optimalnu sintezu proteina, koji neutrališu mišićni katabolizam. Sve ovo maksimizuje izgradnju telesne mase, kao i snagu i izdržljivost. Preporučuje se u stanjima dugotrajne malnutricije ili u povremenim stanjima (nedostatak apetita ili kod nemogućnosti unošenja hrane)

Telesni rast fetusa ispod normalnih standarda
Gunamino Formula obezbeđuje optimalan unos aminokiselina u toku trudnoće (razvoj fetusa) i povećanih anabolitičkih potreba.

Metabolički sindrom
Dijetni program baziran na Gunamino Formuli pomaže kod redukovanja telesne mase kao i kod smanjenja faktora rizika  ‘’abdominalne gojaznosti’’

Hronična bubrežna slabost
Kako Gunamino Formula proizvodi minimalne količine suvišnog azota, nema nikakvog opterećenja renalne funkcije, što rezultira boljim nutritivnim stanjem pacijenta.

Starenje
Gunamino Formula obezbeđuje starijima adekvatan proteinski unos koji omogućava da tkiva ostanu elastična neutralizacijom povećanog katabolizam proteina kod hormonalnog imuno pada, koji je tipičan za starenje.

Namena

Gunamino Formula je idealna i dobro izbalansirana kombinacija esencijalnih aminokiselina indikovanih kod redukovanog unosa ili kod povećanih potreba za ovim nutrijentima.

Sastojci

Tablete: L-Leucin, L-Valin, L-Izoleucin, L-Lizin hidrohlorid, L-Fenilalanin, L-Treonin, L-Metionin, L-Triptofan, sredstva za oblaganje tableta: hidroksi propil metil celuloza, shellac, E472
Ostali sastojci: mikrokristalna celuloza, boja:E171.

Upozorenja

Proizvod čuvati na hladnom i suvom mestu, zaštićen od direktne sunčeve svetlosti.  Rok trajanja zavisiće od toga da li se proizvod čuva u propisanim uslovima. Proizvod se može koristiti kao deo raznovrsne i izbalansirane dijete i zdravog načina života. Ne treba prekoračivati preporučenu dnevnu dozu. Nije pogodan za decu i trudnice.
Ne bi ga trebalo koristiti u dužem vremenskom periodu bez prethodne konsultacije sa lekarom.

Pakovanje

50 tableta x 1.01 g